Psihoterapie individuală
Psihoterapia cognitiv-comportamentală (engl., cognitive-behavioural therapy; CBT) este un tip de psihoterapie ce ajută la gestionarea problemelor prin recunoașterea modului în care gândurile afectează emoțiile și comportamentele. CBT îmbină abordarea cognitivă (examinarea gândurilor) cu o abordare comportamentală (ceea ce facem). Problemele care ne copleșesc sunt descompuse în părți mai mici, pentru a fi mai ușor de gestionat.
În contrast cu alte tipuri de psihoterapie, CBT are rădăcinile în prezent și privește spre viitor. Evenimentele și experiențele trecute sunt relevante pentru a înțelege problemele actuale, iar accentul va fi pus pe preocupările actuale și modul în care acestea pot fi adresate.
Abordarea mea psihoterapeutică este CBT-integrativ, ceea ce înseamnă că îmbin tehnicile specifice CBT cu tehnici relevante din alte abordări psihoterapeutice pentru a se potrivi cât mai bine cu fiecare client. Printre abordările folosite se numără Terapia prin Acceptare și Angajament (ACT) și Terapia bazată pe Scheme (ST).
Abordarea CBT este considerată standarul de aur al psihoterapiei, fiind abordarea psihoterapeutică cu cele mai multe dovezi științifice ce susțin eficiența intervențiilor.
Terapia cognitiv-comportamentală este considerată a fi una dintre cele mai rapide terapii, când vine vorba de obținerea unor rezultate; poate fi finalizată într-o perioadă de timp relativ scurtă, în comparație cu alte psihoterapii. Această formă de terapie se concentrează mai degrabă pe rezolvarea problemelor curente decât pe o analiză îndelungată a istoricului persoanei.
Poate fi la fel de eficientă ca și tratamentul medicamentos în tratarea unor tulburări de sănătate mintală și poate fi utilă în cazurile în care medicația, de una singură, nu a funcționat. Se concentrează pe modificarea gândurilor și a comportamentelor problematice pentru a îmbunătăți starea emoțională a persoanei. Abilitățile dobândite în cadrul terapiei sunt strategii practice și utile care pot fi incorporate în viața de zi cu zi pentru a te ajuta să faci față mai bine stresului și dificultăților viitoare, chiar și după încheierea psihoterapiei.
Dacă simți că te confrunți cu dificultăți emoționale, comportamentale sau relaționale care îți afectează calitatea vieții, psihoterapia poate fi utilă. Este indicată în situații precum anxietate, depresie, stres, traume, probleme de relaționare sau orice altă problemă care îți provoacă disconfort emoțional sau interferează cu funcționarea ta zilnică.
Mod desfășurare: Fizic, la cabinetul meu din București (zona Timpuri Noi) sau online (citește mai multe despre serviciile online)
Durată: 50-60 de minute
Preț: 230 de lei (vezi lista completă cu prețuri)
Frecvență: după prefernința personală, de obicei săptămânal sau o dată la două săptămâni
Într-o lume în care sănătatea mintală rămâne un un subiect tabu, urmărirea unui proces terapeutic poate părea o sarcină monumentală.
Ești sceptic și îngrijorat că ar fi o pierdere de timp și bani? Dacă societatea ar fi mai curajoasă și dacă ar fi discutate deschis problemele psihologice, ți-ai da seama că mulți oameni care iau în considerare terapia au aceleași sentimente înainte de a face acest pas.
Psihoterapia este un proces diferit pentru fiecare, iar miturile și concepțiile greșite pot ajunge să împiedice oamenii din a obține ajutorul de care au nevoie.
Alege să nu cazi în plasa miturilor. Fă-ți o programare și află singur dacă psihoterapia te poate ajuta.